POLÍTICA
Política 02/04/2013

Molins de Rei, primer municipi de l'àrea metropolitana que aposta per la "sobirania fiscal"

El ple ha aprovat una moció instar l'Ajuntament, amb alcalde del PSC i govern de coalició amb CiU, a pagar els impostos a l'Agència Tributària de Catalunya

Marc Toro
1 min
Fira de la Candelera de Molins de Rei / ACN

BarcelonaEl ple municipal de Molins de Rei està pendent de l'AMI per decidir quan fa el pas i comença a exercir la "sobirania fiscal". Es tracta de la primera població de l'àrea metropolitana que ha aprovat una moció que insta a l’Ajuntament a pagar els impostos del municipi a l'Agència Tributària de Catalunya (ATC), en lloc de fer-ho a la l'Agència Tributària de l'Estat. L'objectiu de la mesura és –segons s'explica al document aprovat– posar fi a "l'espoli fiscal continuat" al qual està sotmesa Catalunya, i fer-ho des de l'Ajuntament, la "institució més propera a la ciutadania i compromesa amb les dificultats que comporta" el dèficit fiscal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La moció va ser presentada per Esquerres per Molins de Rei i va rebre el suport de Iniciativa per Molins de Rei, CUP i CiU, tal i com s'explica el diari digital Viu Molins de Rei. El PSC, que governa al municipi juntament amb CiU, va decidir abstenir-se pel fet de compartir "el fons" però no "la forma" de la mesura, i només el PP -que compta amb un únic regidor- hi va votar en contra al considerar que es tracta d'una decisió "il·legal". El document aprovat no inclou la data d'execució de la "sobirania fiscal", i insta a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) a "consensuar un calendari d'actuació conjunta que aglutini el màxim nombre de municipis adherits".

D'aquesta manera, Molins de Rei se suma a Berga, Arenys de Munt, Vic, Girona i Gallifa, que també han optat per exercir la insubmissió fiscal.

stats