CONFLICTE POLÍTIC I JUDICIAL
Política 07/12/2014

L'Estat retira els recursos contra els ajuntaments que fan costat a la insubmissió fiscal, segons 'El Punt Avui'

Els advocats espanyols només havien guanyat en tres litigis i, en canvi, els consistoris ja acumulaven 53 sentències favorables

Ara
1 min

BarcelonaEl govern espanyol ha desistit de seguir amb la pugna jurídica contra els ajuntaments catalans que van aprovar mocions a favor de fer costat a la insubmissió fiscal. Segons una informació publicada aquest diumenge per 'El Punt Avui', el ministeri de la Presidència va enviar el juliol una instrucció a l'advocat de l'Estat en cap a Catalunya, per tal que la remetés a tots els advocats de l'Estat en exercici a Catalunya, en què els ordenava que retiressin els recursos interposats en el tema de la sobirania fiscal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'ordre enviada als advocats de l'Estat perquè iniciessin la pugna legal havia estat enviada l'octubre del 2012 davant la iniciativa impulsada per l'Associació de Municipis per la Independència, però els recursos presentats no acostumaven a derivar en sentències favorables als interessos del govern espanyol. Segons l'entitat municipalista, l'Estat havia interposat 102 recursos contra municipis per aquestes mocions, dels quals 53 per ara els haurien guanyat els consistoris i només tres els advocats espanyols.

Per això, el govern central va decidir desistir de la pugna i es va replantejar l'estratègia. "Davant les sentències dictades de manera majoritària en aquests recursos, amb l'objectiu d'evitar la condemna en costes a l'administració de l'Estat, i prèvia opinió favorable del ministeri de la Presidència, s'autoritza els advocats de l'Estat a les diverses províncies de Catalunya a desistir dels recursos interposats", afirma la comunicació enviada a un dels lletrats i citada en la notícia d''El Punt Avui'.

stats