Política 22/10/2017

La premsa internacional reacciona a l'activació del 155: "Madrid pren el control"

El 'New York Times' i el 'Washington Post' destaquen la destitució de Puigdemont a les portades

Ara
2 min

BarcelonaLes portades de la premsa internacional han recollit aquest diumenge la reacció a l'activació de l'article 155 i el cessament del govern català per part de Rajoy. Algunes de les principals capçaleres ja van considerar ahir en les seves peces que es tracta d'una "acció extremista", un "moviment contundent" i un "poder sense precedents", en l'episodi "més seriós" del Procés.

Regne Unit

'The Sunday Times'

La

L'edició d'aquest diumenge del britànic 'The Times' il·lustra la portada amb la foto d'una manifestant durant la protesta d'ahir per la llibertat dels presidents de les entitats sobiranistes, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. En la seva crònica, el rotatiu destacava que l'independentisme seguirà amb la "desobediència civil" mentre que Madrid imposa un "control directe".

'The Sunday Telegraph'

.

L'independentisme també s'ha fet un lloc a la capçalera del 'Telegraph', que avui destaca una dona mostrant en una pancarta la paraula 'llibertat' durant la concentració. El diari apunta que "milers de persones" es van manifestar tot i la imposició de l'article 155.

França

'Le Monde'

L

En l'edició digital, el diari francès 'Le Monde' ha publicat una peça titulada "El que cal recordar de la resposta de Madrid per evitar la secessió de Catalunya". En la notícia el rotatiu recorda que Rajoy va assegurar que no se suspendria l'autogovern de Catalunya, "però la llista de mesures previstes mostra que Madrid vol prendre totes les palanques de l'administració de la regió".

Itàlia

'Corriere Della Sera'

La

El diari italià obre la portada amb el titular "Anul·lat el govern català". El 'Corriere Della Sera' destaca que Madrid "assumeix el poder de la policia" i dels mitjans públics. A més, apunta que 450.000 persones es van concentrar en la manifestació per la llibertat dels Jordis per reclamar que l'aplicació del 155 és "un cop d'estat".

Estats Units

'The New York Times'

L

La capçalera nord-americana dedica una part de la portada a la reacció del govern espanyol amb la destitució del president de Catalunya, Carles Puigdemont, i els seus consellers.

'The Washington Post'

L

El 'Washington Post' també assenyala a la portada que "Rajoy mou peça per suspendre l'autonomia". El rotatiu recull que la decisió del president espanyol ha estat "un cop dur" per a l'independentisme. A més, el diari nord-americà ha publicat una entrevista en vídeo a les dones de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.

stats