Política 24/07/2019

La interventora de la Generalitat es desvincula d'un suposat pagament als observadors de l'1-O

Un pagament de la delegació a Ginebra a un lobi holandès podria haver emmascarat la despesa

Acn
1 min
El delegat de la Generalitat a Suïssa, Manuel Manonelles, sortint del jutjat d'instrucció número 13.

BarcelonaLa interventora general de la Generalitat, Rosa Vidal, ha desvinculat la Generalitat d'un suposat pagament als observadors internacionals pel referèndum de l'1-O. La interventora, per tant, ha rebutjat que la despesa d'uns 172.000 euros pagats per la delegació de la Generalitat a Ginebra (Suïssa) al The Hague Centre for Strategic Studies (HCSS), un lobi holandès, fos suposadament per pagar el viatge i la manutenció dels observadors.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, la interventora ha explicat que ella mai va veure aquest expedient i ha admès que hauria hagut de revisar-lo posteriorment. Vidal ha justificat que l'aplicació de l'article 155 i la intervenció de la Generalitat per part del govern espanyol l'hi van impedir.

Vidal ha declarat al jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona sobre aquesta despesa, que la magistrada investiga i per la qual va ordenar a la Guàrdia Civil que anés a la conselleria d'Exteriors a principis de juliol.

En aquesta mateixa causa s'ha citat a declarar com a investigat l'actual delegat de la Generalitat a Suïssa, Manuel Manonelles, que el 2017 era el representant del Govern davant les organitzacions internacionals amb seu a Ginebra, París, Viena i Estrasburg. Manonelles, investigat per possibles delictes de malversació de fons públics, desobediència i prevaricació, s'ha negat a respondre cap pregunta. En aquesta mateixa línia, l'exsecretari d'Exteriors, Aleix Villatoro, i la directora de Serveis d'Exteriors, Marta Garsaball, també s'han negat a declarar.

stats