Política 06/08/2019

El ple d'investidura de Díaz Ayuso a l'Assemblea de Madrid se celebrarà el 13 i el 14 d'agost

PP i Cs governaran en coalició i Vox facilitarà la investidura des de l'oposició

Ara
2 min
La candidata a la comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, juntament amb l'alcalde José Luis Martínez-Almeida.

BarcelonaEl ple per investir la candidata del PP, Isabel Díaz Ayuso, com a presidenta de la Comunitat de Madrid se celebrarà els dies 13 i 14 d'agost, segons han informat fonts de l'Assemblea de Madrid. Així ho ha establert el president del Parlament madrileny, Juan Trinidad Martos (de Cs), després de fer una ronda de contactes amb tots els partits polítics i comprovar que la candidata popular té els suports necessaris per convertir-se en la nova presidenta de la Comunitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb la investidura de Díaz Ayuso a mitjans d'agost, el PP continuarà presidint el govern de Madrid encara que, per primer cop, serà en coalició amb un altre partit, Ciutadans. Els populars compartiran govern amb la formació taronja i, per fer possible la investidura, serà essencial el suport de Vox, que, des de l'oposició, facilitarà la investidura de Díaz Ayuso.

Després de mesos encallat, l'acord va arribar a bon port després que Cs acceptés un document amb propostes fetes pel partit d'ultradreta. En aquest sentit, Vox va exigir reduir al màxim els impostos i eliminar ens i empreses públiques "que no responguin a criteris raonables de l'ús de fons públics". No obstant això, els ultradretans van renunciar a exigències relacionades amb la llei LGTBI i la violència de gènere que proposaven en un principi.

El pacte amb el suport de Vox seguirà la fórmula d'Andalusia i Múrcia, on la ultradreta també ha facilitat la investidura des de l'oposició. A Madrid, però, Ayuso arribarà al capdavant de la Comunitat de Madrid en un moment polèmic, ja que les seves antecessores, Cristina Cifuentes i Esperanza Aguirre, estan en el punt de mira de la Fiscalia Anticorrupció, que ha demanat que se les citi com a investigades pel finançament il·legal del PP de Madrid dins la trama Púnica.

stats