NOU GOVERN
Política 23/12/2010

Camacho reclama a Mas que compleixi amb la sentència del Suprem sobre el castellà a l'educació

La presidenta del PP tem que CiU dugui Catalunya a la independència i fa una crida a defensar la Constitució

Roger Tugas
1 min

BarcelonaLa presidenta del PP de Catalunya, Alicia Sánchez Camacho, ha criticat que l'acord entre CiU i PSC “no aporta les mesures necessàries per sortir de la crisi”, ja que, segons ha assegurat, l'única mesura econòmica que preveu és una cimera sobre la crisi i ignora altres propostes més concretes com la rebaixa d'impostos o la simplificació de la burocràcia administrativa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Seguidament, Camacho s'ha passat al castellà per defensar la Catalunya bilingüe i criticar la “transició nacional”que vol impulsar Artur Mas. La dirigent conservadora ha afirmat que l'estació final de CiU és la independència i l'ha instat a “abandonar el victimisme permanent”. De la mateixa manera, ha fet referència a la sentència del Tribunal Suprem per reclamar al líder nacionalista que la compleixi i faci del castellà la llengua vehicular a l'educació i que “no blindi un model d'ensenyament excloent com el que ha pactat amb el senyor Nadal”.

Camacho, que ha tornat al català en la seva fase final del discurs, ha demanat a Mas que no torni a “una fase de tensió” amb Espanya, sinó que busqui les millors relacions amb l'Estat, i li ha recordat que serà investit amb les abstencions “del partit que ha estat l'eix vertebrador del tripartit”, malgrat haver promès un canvi en campanya. La líder del PP ha volgut deixar constància que han estat els nacionalistes els qui no han volgut pactar amb ells, cosa que ha qualificat de “legítima”, però els ha retret que per això hagin acordat amb els socialistes possibles reformes estatutàries i constitucionals. “Serem fidels a la idea de la Catalunya constitucional que defensem”, ha finalitzat.

stats