NOU GOVERN

Clou la ronda de contactes dels grups parlamentaris amb Artur Mas

De Gispert tempteja PSC i PP per la investidura de Mas

La presidenta del Parlament es reuneix aquest divendres amb Joaquim Nadal (PSC), Alicia Sánchez-Camacho (PPC) i, en últim lloc, amb el líder de CiU

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, clou aquest divendres la ronda de contactes amb els grups parlamentaris per preparar la investidura del nou president de la Generalitat, Artur Mas, amb una reunió a les 12:00 hores amb el líder de CiU. Prèviament, rebrà el socialista Joaquim Nadal (a les 11:30 hores) i la presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho (11:00 hores).

Tot indica que PSC i PPC votaran "no" a la primera volta, que tindrà lloc el proper dimarts. El mateix Mas ha descartat que obtingui la investidura en aquesta primera votació, en què es requereix majoria absoluta. No obstant això, tots dos partits obren la porta a facilitar que Mas esdevingui president a la segona votació, la de dijous 23 de desembre.

Des del PPC es condiciona el seu suport al fet que CiU adopti un to “moderat” pel que fa al nacionalisme i se centri en l'economia. Una opció plausible és que el PSC opti per abstenir-se a la segona volta, per començar la legislatura de forma constructiva. Tots dos partits van facilitar que De Gispert es convertís en presidenta del Parlament, encara que van desvincular aquesta decisió del seu vot a la investidura de Mas. 

De Gispert ha seguit en aquestes trobades l'ordre de representació parlamentària, de menor a major. De moment, la presidenta del Parlament ha recollit el "no" inicial a la investidura de Mas d'ICV-EUiA, ERC, Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i Ciutadans.


Des d'ERC s'ha deixat clar que el partit votarà "no" a la primera i segona volta. També el secretari general d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha avançat el vot negatiu dels deu diputats a l'elecció de Mas com a president, a causa de la seva falta de “sensibilitat social i ambiental”. Els quatre diputats del SI tampoc no abonaran la investidura de Mas per l'aposta per la via “autonomista” de la federació, en comptes d'una aposta clara per la independència. Ciutadans ha al·legat discrepàncies amb el programa de CiU, en concret per no apostar clarament per aprovar una nova llei electoral catalana, impulsar un pacte anticorrupció i complir al peu de la lletra la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut.


Més continguts de