Política 09/05/2018

El jutge que investiga l'1-O cita a declarar el 6 de juny Amadeu Altafaj i l'exsecretari general del Diplocat

Posposa la compareixença d'Antoni Molons fins al 21 de juny

Europa Press
1 min
Amadeu Altafaj serà el representant permanent de Catalunya davant la Unió Europea.

BarcelonaLa instrucció sobre la causa del referèndum al jutjat número 13 de Barcelona avança amb més citacions als investigats. El jutge ha cridat de cara al 6 de juny l'exrepresentant permanent de la Generalitat davant la Unió Europea Amadeu Altafaj i l'exsecretari general del Diplocat Albert Royo. També estan citats per a aquesta data el secretari general d'Afers Exteriors, Aleix Villatoro, i la directora de Serveis de la conselleria, Marta Garsaball.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, el magistrat ha posposat la declaració com a investigat de l'exsecretari de Difusió Antoni Molons fins al 21 de juny, tot i que aquest dimarts va transcendir que el citava per a dimecres que ve. De cara a aquest dijous estan cridats com a testimonis la vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach; el director d''El Punt Avui', Xevi Xirgo; l'editor de 'Directe.cat' i exdiputat d'ERC al Congrés Joan Puig, i tres testimonis més, en relació a les campanyes de publicitat del referèndum.

El jutge ha fixat noves declaracions el 13 de juny amb cinc testimonis i quatre més el 21 de juny per abordar l'anunci en què apareixia una imatge d'una via de tren amb dos recorreguts i el missatge: "Vas néixer amb la capacitat de decidir. Hi renunciaràs?". El 15 d'abril la Guàrdia Civil va detenir Molons amb l'objectiu d'indagar el finançament del referèndum i, concretament, els diners que la Generalitat hauria gastat en les campanyes de publicitat.

stats