Política
Política 01/02/2011

La policia investiga si l'exvicepresidenta del govern balear i càrrecs del PP s'allotjaven gratuïtament a un hotel

Acn
3 min
L'ex vicepresidenta del govern balear, Rosa Estaràs, mostra una factura per justificar les estances a l'hotel Pula Golf.

PalmaLa policia investiga si l'exvicepresidenta del govern de Jaume Matas, Rosa Estaràs, i altres càrrecs del PP, s'allotjaven gratuïtament a l'hotel Pula Golf, situat a la localitat de Son Servera. De fet, la policia intenta trobar el vincle entre aquests allotjaments presumptament gratuïts amb les 17 MEUR que l'Institut Balear de Turisme (Ibatur) atorgà a l'hotel per organitzar un torneig de golf. Estaràs, en una roda de premsa convocada amb urgència, ha negat aquestes informacions que publiquen aquest dimarts alguns diaris locals, i ha dit que cada cop que ella i el seu marit han anat a Pula Golf han pagat, excepte quan els han convidat. 'un cop convides tu i uns altres et conviden a tu', ha explicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons publiquen aquest dimarts els mitjans de comunicació locals, l'ex vicepresidenta del govern balear, Rosa Estaràs, va estar allotjada durant 29 ocasions en 4 anys a l'hotel Pula Golf. Aquestes estances, on hi acudia amb el seu marit, i en ocasions, amb les germanes i nebodes, estan valorades en uns 28.000 euros. Davant aquests fets, que ara són investigats per la policia, Estaràs ha volgut donar la seva versió dels fets. Ha comparegut davant els mitjans amb un plec de rebuts del banc per tal de demostrar que ha pagat tot i cada una de les estances a Pula Golf, excepte quan ha estat convidada pel propietari d'aquest hotel, Romeo Sala. De fet, ha dit que Sala és el 'millor amic' del seu marit, i molt amic de la família des del 2000.

Aquestes investigacions s'emmarquen en el 'cas Ibatur' de presumpte corrupció i la policia intenta trobar el punt d'unió entre la concessió de 17 MEUR a Pula Golf per part d'Ibatur per organitzar un torneig de golf entre 2003 i 2007 i aquestes estances presumptament gratuïtes d'Estaràs i altres càrrecs del PP, com el president del govern balear, Jaume Matas, i ex president de la Generalitat Valenciana, Eduardo Zaplana.

Estaràs ha explicat que existeix una 'forta amistat' entre Romeo Sala i la seva família, i per tant, en algunes ocasions l'ha convidada al seu establiment, però també ell ha estat convidat per ella a casa seva. De fet, ha dit que Sala té claus de casa seva i s'hi queda a dormir, almenys 2 o 3 cops al mes, quan va a Palma. La que fou vicepresidenta de l'executiu balear ha dit que ni ella ni el seu marit han anat mai 'gratuïtament' a l'hotel Ses Cases de Pula, tal com sosté la policia. Per tal de provar que va pagar totes les estances, dinars i altres serveis, ha mostrar una relació de despeses de diverses targetes en què hi apareixien més de 50 abonaments d'entre 50 i 200 euros. Aquests abonaments es feien al nom de Real Pula Golf, Cafè de Pula, Ses Cases de Pula, Gastrorestauración S.L, Petit Hotel i altres empreses relaciones amb el club. Ha afegit, a més, que alguns dels pagaments es feren en efectiu i amb taló bancari. Estaràs ha defensat que sempre ha pagat en aquest establiment i ha dit que a vegades l'han convidada. 'Un dia pagues tu i un altre dia et conviden', ha dit.

La policia, però, investiga altres invitacions a l'hotel Pula com la de Matas o altres consellers del seu executiu. Estaràs ha dit que només parlaria de la seva relació amb el propietari del Pula Golf i ha afegit que aquest és 'amic de molta gent'.

Treballs de jardineria i pintura per valor de més 62.000 euros L'ex vicepresidenta del govern balear també s'ha referit a unes factures per valor de 62.683 euros en treballs de reforma i jardineria que Reial Pula Golf va fer a dos habitatges de la seva propietat. En aquest sentit, ha mostrat els talons del banc provinents d'un crèdit que el seu marit va utilitzar per pagar les reformes que consistien en treballs per 'posar a punt' les propietats i vendre-les. Malgrat que aquesta empresa no contempla realitzar treballs de jardineria, Estaràs ha dit que el Reial Pula Golf té un 'gran jardí' i per tant, és capaç de fer aquestes tasques.

stats