Cas Palau
Política 21/01/2011

El jutge investigarà per separat de l'espoli del Palau si part dels diners van ser per a CDC

Juli Solaz ordena l'obertura d'un segon sumari abans de deixar el cas. Encara es desconeix si hauran de declarar Àngel Colom i Daniel Osàcar

Acn
1 min
Fèlix Millet, a la Ciutat de la Justícia, on anava a declarar com a imputat pel saqueig del Palau.

BarcelonaEl jutge Juli Solaz investigarà finalment en actuacions separades l'espoli del Palau de la Música i el destí de part dels diners, concretament els gairebé dotze milions d'euros que Ferrovial hauria pagat al Palau en concepte de patrocini i mecenatge. Així ho explica l'edició d'aquest divendres del diari Avui, que assegura que ha tingut accés a la resolució judicial que ordena l'obertura de la segona investigació. La fiscalia creu que aquests pagament eren "comissions il·lícites relacionades amb l'adjudicació de gran obra pública", així com que part dels diners haurien revertit a "persones properes a les finances d'una formació política", concretament a CDC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara, doncs, aquesta actuació s'instruirà al marge de la resta de les investigacions per l'espoli del Palau de la Música per part de Fèlix Millet i Jordi Montull. A més, sempre segons l'Avui, Solaz demana a les diferents parts presentades al procés (fiscalia, Orfeó Català i Consorci) que concretin qui ha de declarar com a testimoni, qui com a imputat i per què. Cal recordar, en aquest sentit, que el nou equip de govern de la Generalitat ha demanat al jutge, a través del Consorci del Palau de la Música, del qual forma part, que no imputi càrrecs de CDC pel cas Palau.

Queda, doncs, per determinar si finalment els militants de CDC Àngel Colom i Daniel Osàcar seran citats a declarar. La fiscalia havia demanat acusar-los a la nova causa, així com també ho havia fet amb l'exdirectiu de Ferrovial Pedro Buenaventura. Les parts també hauran de dir si volen que s'imputi els principals processats en el cas de l'espoli, és a dir Fèlix Millet, Jordi Montull i la seva filla, Gemma Montull.

stats