Política 09/04/2018

Tres alts càrrecs del Govern es neguen a declarar davant la Guàrdia Civil pels preparatius de l'1-O

Es tracta del secretari general de Telecomunicacions, del director de l'Administració Oberta de Catalunya i el director del Cesicat

Ara
1 min
SENSIBILITAT  01. Tot i que la Generalitat ha liderat la batalla contra l’economia col·laborativa, paraules com les del director general de Telecomunicacions, Jordi Puigneró (a la foto), podrien anticipar un canvi de sensibilitat en l’executiu.02. Aplicacions com Uber o Airbnb han aixecat polseguera en sectors tradicionals com el taxi o els hotels.

BarcelonaTres alts càrrecs del Govern s'han acollit aquest dilluns al seu dret de no declarar davant la Guàrdia Civil, on han comparegut per la causa del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona que investiga l'1-O. Es tracta del secretari general de Telecomunicacions, Societat Digital i Ciberseguretat, Jordi Puigneró, del director de l'Administració Oberta de Catalunya, Manel Sanromà, i del director del Cesicat, Xavier Gatius. Els tres estaven citats aquesta tarda a la comandància de la Guàrdia Civil de Travessera de Gràcia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha avançat aquest dilluns RAC1 i ha pogut confirmar l'ARA, la Guàrdia Civil -que actua per ordre del jutjat número 13- atribueix als tres alts càrrecs els delictes de malversació de fons, revelació de secrets i desobediència per haver participat en la preparació de l'1-O. Tot i això, fonts judicials no tenen constància que el titular del jutjat número 13 els acusi dels diversos delictes ni que els investigui de manera formal.

Puigneró ha fet un tuit en què ha explicat que ha estat citat a declarar com a "imputat per l'organització del referèndum". "Avui refermo més que mai el meu compromís personal, públic, vital, insubornable en defensa de la llibertat de Catalunya", ha reivindicat.

stats