Política 31/07/2015

La Fiscalia demana al jutjat que investigui un possible cas de malversació a Figueres quan Santi Vila era alcalde

L'Ajuntament va llogar uns locals a una empresa vinculada al grup Miquel Alimentació que mai va fer servir

Acn
1 min
El conseller de Territori, Santi Vila.

FigueresLa fiscalia de Girona ha demanat al jutjat que obri una investigació per un possible cas de malversació a l'Ajuntament de Figueres durant l'època en què el conseller Santi Vila era alcalde. Segons fonts de la fiscalia, la investigació comença arran d'una denúncia presentada a l'Oficina Antifrau per uns locals que el consistori va llogar a una empresa vinculada al grup Miquel Alimentació però mai es van fer servir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant els indicis que l'operació pugui incórrer en delictes de malversació o prevaricació, la fiscalia ha enviat el cas als Jutjats de Figueres perquè ho investiguin. Segons avança la Cadena Ser, el consistori va arribar a pagar 160.000 euros en dos anys i mig. El contracte era per 20 anys.

Vila defensa que el lloguer dels locals denunciat "s'ajusta a dret"

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, defensa que el lloguer dels locals denunciat per la fiscalia "s'ajusta a dret" i comptava amb l'aval d'informes tècnics i la secretaria de l'Ajuntament de Figueres. El conseller diu que l'origen del cas és una denúncia presentada pel PP de Figueres que només busca "fer tant soroll com pugui".

Jané defensa Vila

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha mostrat el seu suport a Vila i ha assegurat que és una persona "transparent, oberta i a qui tinc plena confiança". Jané ha matisat aquest dijous que no coneix els fets pels quals s'investiga al conseller de Territori i Sostenibilitat però que Vila li mereix "tota la seva confiança".

stats