Política 19/11/2013

Cayo Lara defensa una pregunta que no incomodi autonomistes i federalistes

El líder d'IU alerta que si només es busqués satisfer els independentistes seria una consulta "tramposa"

Efe
1 min

BarcelonaEl coordinador federal d'Izquierda Unida (IU), Cayo Lara, ha apostat aquest dimarts perquè la pregunta de la consulta sobiranista a Catalunya permeti que s'hi trobin còmodes no només els independentistes, sinó també els autonomistes i els federalistes. "Aquells que siguin autonomistes com a tal, els que som federalistes o els que siguin independentistes, tothom ha de tenir encaix en la pregunta. Si no, la pregunta tindrà trampa, serà tramposa", ha advertit el dirigent d'IU en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La posició de Lara matisa la que defensa el coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, que aposta per la pregunta: "Cal constituir una república catalana?". Lara ha alertat que, si la qüestió fos la que proposa Nuet sobre la fi de la monarquia, caldria formular en referèndum a tots els espanyols.

El líder d'IU ha defensat un model federal per a Espanya perquè està convençut que agradaria als independentistes catalans si s'expliqués bé, i ha indicat que el procés sobiranista de Catalunya sorgeix d'un problema de classes, més que d'un sentiment d'identitat.

stats