Política 25/08/2016

775.000 euros en jardins i... 500.000 més per la neteja de la delegació de l'exministre Wert

El BOE publica un anunci de licitació d'un contracte de neteja de l'ambaixada espanyola a París i de la cancelleria de la Delegació Permanent d'Espanya a la OCDE, on treballa l'extitular d'Educació

Núria Orriols
1 min
José Ignacio Wert al Senat / EFE

BarcelonaSi dilluns el BOE publicava un contracte per valor de 775.000 euros destinats a mantenir l'oficina i els jardins de l'ambaixada espanyola a París i de la cancelleria de la Delegació Permanent d'Espanya a l'Organització de Cooperació i Desenvolupament Econòmic (OCDE), aquest dijous el 'Butlletí Oficial de l'Estat' publica una licitació per 310.138,36 euros de base, tot i que preveuen que el cost podria arribar als 516.897 euros. Aquest cop, però, per la neteja de les dues seus oficials a França.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

És a dir, el govern espanyol té la intenció de gastar-se gairebé 1,3 milions d'euros en el manteniment exterior i interior dels dos organismes, un dels quals té ara de titular l'exministre d'Educació Jose Ignacio Wert.

L'Estat es gasta 775.000 euros a mantenir l'oficina i els jardins de Wert a ParísA diferència del contracte de manteniment de jardins i locals, que ja està formalitzat amb l'empresa Comsa Service Facility Management, l'anunci d'aquest dijous és de licitació. Les empreses que s'hi vulguin presentar per aconseguir l'adjudicació han de complir una sèrie de requisits específics. En concret, els criteris són "la borsa d'hores extres oferides de forma gratuïta", el contracte "més econòmic" i les hores setmanals de neteja que s'ofereixen, entre altres.

Les societats empresarials interessades poden presentar ofertes fins al 28 de setembre.

L'actual president espanyol en funcions, Mariano Rajoy, va nomenar Wert el juny de l'any passat ambaixador espanyol a l'OCDE i el va substituir al capdavant del ministeri d'Educació pel fins llavors secretari d'estat d'Assumptes Europeus Íñigo Méndez de Vigo.

stats