Política 06/02/2015

Collboni: "Si sóc la candidatura més votada, la meva opció serà un govern de progrés"

L'alcaldable del PSC per Barcelona aposta a Catalunya Ràdio per una sortida de la crisi "des de l'esquerra"

Ara
1 min
L’alcaldable del PSC, Jaume Collboni, ha congelat les negociacions amb CiU.

BarcelonaL'alcaldable del PSC per Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat avui divendres, en una entrevista al 'Matí de Catalunya Ràdio', que si és la candidatura més votada, escollirà forjar un "govern de progrés". Preguntat per si seria partidari d'un pacte amb Guanyem Barcelona, Collboni ha afirmat que, d'acord amb les enquestes, hi hauria la "possibilitat" de sumar les "esquerres plurals" al consistori.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per sortir de l'atzucac en què es troba el PSC, i tornar a ser un partit de "referència", el socialista aposta per construir el seu projecte polític des dels ajuntaments. "Tenim solvència acreditada", ha dit, "esperem mantenir majories" als consistoris.

L'home fort del PSC a la capital catalana ha explicat també com afronten els socialistes catalans la "refundació" que enfilen demà a Barcelona, en una conferència oberta al Palau de Congressos de Montjuïc. Segons Collboni el seu objectiu és "refermar" el seu compromís amb la igualtat i també fer autocrítica: "Reconeixerem errors", ha assegurat.

Ara que s'"augura" la recuperació econòmica, ha dit l'alcaldable del PSC, cal que la sortida de la crisi "es faci des de l'esquerra" i "no es pagui amb més desigualtat".

Una de les errades que ha comès el PSC quan governava, segons Collboni, ha estat aparèixer "confosos" davant l'opinió pública. "S'han pres les receptes que hem aplicat com a receptes de la dreta neoliberal", ha afirmat.

stats