ELECCIONS EUROPEES
Política 25/03/2014

El PSC atribueix a les polítiques d'austeritat l'auge de l'extrema dreta

Javi López erigeix la socialdemocràcia com la garantia per frenar l'extrema dreta a Europa

Sara González
1 min

BarcelonaEl candidat del PSC a les eleccions europees, Javi López, ha assegurat aquest dimarts que els socialdemòcrates "són els únics capaços" de frenar l'auge de l'extrema dreta a Europa. Al seu parer, els comicis del 25 de maig són clau perquè poden ser "un punt i a part" per posar fi a les polítiques de retallades i iniciar la remuntada o bé perquè s'expressi "la pitjor de les Europes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent socialista considera que el fet que l'extrema dreta estigui pujant en països com França, Àustria i Holanda és conseqüència d'unes "polítiques d'austeritat que han portat a unes desigualtats insuportables". Per aquest motiu, ha assegurat que la socialdemocràcia té una "responsabilitat que va més enllà de la seva ideologia" per frenar un vot que, segons ell, neix de "la por".

El candidat dels socialistes catalans, que ha presentat aquest dijous la pàgina web de la seva candidatura, ha explicat que vol que la seva campanya sigui "el preludi" de fer les coses de forma diferent. Ha detallat que se centrarà a tenir una agenda pública tant abans de ser eurodiputat com després i a recuperar la confiança de la ciutadania "des de la transparència i la proximitat".

stats