POLÍTICA
Política 12/10/2011

Les JERC de Badalona fan la botifarrada de la Hispanitat a porta tancada i acusen el PP de "genocidi"

El regidor de Via Pública diu que la Rambla no era el lloc adient i que a la petició no hi deia en cap lloc que l'acte el muntava la JERC

Ara
2 min

BarcelonaLes JERC, les joventuts d'Esquerra Republicana, denuncien que el PP vol fer un "genocidi" amb els joves independentistes dels Països Catalans després que l'organització de Badalona hagués de celebrar aquest dimarts la tradicional botifarrada al seu local. Tradicionalment l'acte s'havia fet a la Rambla però el nou govern del PP no els va donar el permís.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"L'Estat espanyol ja va fer un genocidi fa 500 anys i ara vol fer el mateix amb el jovent independentista dels Països Catalans", ha assegurat el portaveu de les JERC, Gerard Gómez del Moral, en l'acte improvisat a Badalona. El portaveu de les JERC, a més, ha explicat que "l'Estat espanyol i el PP, el 12 d'octubre, commemoren un genocidi i treuen els tancs al carrer, mentre prohibeixen actes com el de les JERC a Badalona que consisteixen en una botifarrada popular amb veïns i entitats i la música dels grups novells de la ciutat". A l'acte al local de les JERC de Badalona hi va assistir el candidat d'Esquerra a les eleccions al Congrés, Alfred Bosch.

El regidor de Via Pública del consistori, Daniel Gracia, ha dit a EFE que la instància sol·licitant el permís per celebrar un concert de formacions locals musicals a la Rambla de la ciutat va ser presentada per una particular sense esmentar que els responsables fossin les joventuts d'ERC.

La petició va ser desestimada per considerar que "no era el lloc per portar-ho a terme per les molèsties que causaria als residents a la zona", segons el regidor.

El regidor considera que "per a aquest tipus d'actes hi ha altres llocs més adequats a la ciutat com el Parc de les Muntanyetes, la Rambla del Gorg o el Parc del Centenari, però si no ens demanen una altra ubicació és perquè no tenen cap voluntat de fer-ho".

Des de l'any 2000, les JERC celebren cada any a Badalona diferents actes reivindicatius contra el Dia de la Hispanitat.

stats