Política 01/06/2018

L'exmarit d'Ana Mato sortirà de la presó després de pagar 100.000 euros de fiança

El tribunal de la Gürtel va decretar presó amb fiança per a Jesús Sepúlveda dimecres passat tenint en compte l'"important nombre de delictes relatius a la corrupció"

Efe
2 min
Jesús Sepúlveda, aquest dimecres en la seva arribada  l'Audiència Nacional

MadridL'exmarit de la que va ser ministra de Sanitat Ana Mato i exalcalde de Pozuelo de Alarcón (Madrid), Jesús Sepúlveda, condemnat a 14 anys i 8 mesos de presó per la trama Gürtel, ha abonat la fiança de 100.000 euros que li va imposar dimecres l'Audiència Nacional i sortirà de la presó en les pròximes hores.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Dos dies després que ingressés a la presó madrilenya de Soto del Real, Sepúlveda ha aconseguit pagar la fiança, de manera que la secció segona del penal, que va emetre la sentència, ha acordat la seva llibertat, segons han informat fonts de l'Audiència Nacional.

La fiança l'han abonada dues persones i, un cop ha estat consignada al jutjat de l'Audiència, la sala ha enviat la interlocutòria de posada en llibertat al jutjat més pròxim al centre penitenciari.

Sepúlveda sortirà de presó l'endemà de Rosalía Iglesias, dona de l'extresorer del PP Luis Bárcenas (condemnada a 15 anys). Iglesias va abandonar ahir la presó de Soto del Real després de pagar els 200.000 euros que l'Audiència Nacional li va imposar de fiança i que van aconseguir reunir 18 persones.

A partir d'aquest moment, Sepúlveda ha de complir les mateixes mesures cautelars que pesen sobre Iglesias i una altra desena de condemnats per la trama Gürtel: compareixences quinzenals al jutjat, la retirada del passaport, la prohibició de sortir d'Espanya i la designació de domicili i telèfon per estar localitzats.

El tribunal de la Gürtel va decretar presó amb fiança dimecres passat tenint en compte l'"important nombre de delictes relatius a la corrupció" que Sepúlveda va cometre.

La sentència considera provat que l'exalcalde de Pozuelo va rebre diner negre i regals en contraprestació "per les irregulars adjudicacions públiques que va afavorir".

A més dels diners en metàl·lic, la trama també el va obsequiar amb "viatges i serveis turístics", a més d'"esdeveniments familiars" o "serveis prestats per a la seva campanya electoral com a candidat del PP a l'Ajuntament de Pozuelo d'Alarcón".

Precisament, el tribunal va condemnar la seva exdona, Ana Mato, com a responsable civil a títol lucratiu, al pagament de 27.857 euros per beneficiar-se dels regals que el seu llavors marit va obtenir de la trama.

També va ser condemnat en el mateix sentit el PP, a qui el tribunal va imposar el pagament de 245.492 euros per lucrar-se de la Gürtel a través dels seus exalcaldes a Majadahonda i Pozuelo, Guillermo Ortega i Jesús Sepúlveda.

Dels 245.492 euros que ha de pagar el PP, 111.864 euros corresponen als beneficis obtinguts a Pozuelo, i els ha d'abonar de forma solidària amb el mateix Sepúlveda per les despeses referides a la campanya electoral del partit a les municipals del 2003.

stats