Política 24/02/2015

Quatre detinguts a Catalunya i Melilla en una operació contra el terrorisme jihadista

L'operació és contra una xarxa de reclutament i adoctrinament. Les detencions a Catalunya s'han fet a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) i Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat)

Agències
1 min
La Guàrdia Civil ha desarticulat una xarxa de reclutament i adoctrinament del grup terrorista jihadista DAESH a Espanya. A la imatge, un agent fa guàrdia durant l'operació duta a terme a Melilla / EFE

Madrid / MelillaLa Guàrdia Civil ha desarticulat una xarxa de reclutament i adoctrinament del grup terrorista jihadista DAESH a Espanya, en una operació en la qual han detingut dues persones a Catalunya i dues més a Melilla, segons informa el ministeri de l'Interior. Les detencions a Catalunya s'han fet a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) i Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A Melilla la Guàrdia Civil ha detingut els responsables de la creació i administració de diverses plataformes d'Internet on difonien tot tipus de material propagandístic de grups terroristes, especialment de l'Estat Islàmic. Tots dos detinguts es dedicaven al reclutament de dones que, després del procés d'adoctrinament, acabaven integrant-se en aquesta organització terrorista.

Les activitats de reclutament no es limitaven a l'entorn virtual, sinó que els dos detinguts feien reunions privades en domicilis on mostraven als potencials terroristes captats els vídeos més actuals i mediàtics de l'Estat Islàmic amb la finalitat d'adoctrinar-los perquè s'incorporessin a l'organització a les zones de conflicte. Alguns d'aquests joves ja haurien iniciat els preparatius previs per al desplaçament a aquestes zones.

Els dos detinguts a sant Feliu de Guíxols i a Sant Vicenç dels Horts desenvolupaven una intensa activitat projihadista autònoma i, al seu torn, interactuaven a la xarxa Facebook administrada des de Melilla.

L'operació està dirigida pel Jutjat Central d'Instrucció número 1 i la Fiscalia de l'Audiència Nacional.

stats