ELECCIONS 25-N
Política 03/11/2012

ICV-EUiA aposta per revertir l'herència econòmica, social i fiscal de CiU

El programa ecosocialista aposta per una austeritat sense retallades, tot i que presenta un full de ruta cap al dret a decidir similar al de Mas

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl líder d'ICV, Joan Herrera, ha tingut clar des del principi de la legislatura que no volia entrar en la geometria variable de pactes amb Artur Mas, on sí van participar –amb més o menys èxit– PSC, PP i ERC. La col·laboració dels ecosocialistes amb CiU s'ha limitat a la reivindicació nacional i s'han mostrat implacables amb les seves polítiques socials i econòmiques. I ara el seu programa per al 25-N –que s'aprova aquest dissabte– vol demostrar, segons recull el manifest inicial, que "l'alternativa no és només possible sinó que és necessària". I, passaria, en bona mesura, per fer marxa enrere en l'herència de Mas al Govern i fins i tot amb certes mesures de l'executiu estatal de Mariano Rajoy.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, entre altres qüestions, els ecosocialistes proposen derogar les lleis d'estabilitat pressupostària catalana i espanyola, restituir l'impost de successions, revertir les lleis òmnibus o frenar les privatitzacions en curs, o tornar a impulsar el codi ètic de la policia que va crear Joan Saura com a conseller d'interior.

Podeu llegir la informació sencera a l'Ara Premium.

stats