RETALLADES
Política 22/08/2012

Joan Josep Nuet: "Sense crisi ni dèficit fiscal, CiU aplicaria les mateixes polítiques"

El coordinador general d'EUiA afirma en una entrevista a l'ARA que "si Espanya és governada amb el vell centralisme de Franco, això la durà a la disgregació"

Roger Tugas
1 min
Nuet aspira a construir un nou espai polític català, amb la Syriza grega com a referent, amb qui aspira a superar els 20 diputats.

BarcelonaEl coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, afirma en una entrevista a l'ARA que, encara que no hi hagués una situació de crisi i Catalunya no patís dèficit fiscal, "CiU aplicaria les mateixes polítiques" de retallades perquè "les ha votat a Brussel·les i Madrid".

El diputat d'ICV-EUiA al Congrés afirma igualment que el pacte fiscal que va votar la coalició al Parlament "és decebedor", ja que no contempla el pacte social que reivindicaven, però justifica el vot perquè, estant a favor del model de finançament, "era difícil que se'ns entengués" si s'hi haguessin oposat.

De la mateixa manera, segueix reivindicant una reforma constitucional que reconegui el dret a l'autodeterminació dels pobles i afirma que algun dia l'Estat també ho acceptarà. "Si Espanya és governada amb el vell centralisme de Franco, això la durà a la disgregació", defensa.

Nuet està treballant ara per una Syriza catalana que, més enllà d'ICV i EUiA, aglutini altres forces com sectors independentistes i la CUP. Si ho aconsegueix, creu que la candidatura podria superar els 20 diputats.

Llegiu-ho a l'Ara Premium.

stats