Política 03/07/2012

La història de la veïna de Puigcercós

La consellera d'Aragó que ha determinat que a la Franja no es parla català vivia just davant del dirigent d'ERC a Ripoll

Ara
1 min

BarcelonaSovint hi ha casualitats que semblen fetes amb tota la ironia del món. El president del grup parlamentari d'ERC, Joan Puigcercós, ha revelat en una entrada al seu bloc que la consellera d’Educació, Universitat, Cultura i Esport del govern aragonès, Dolors Serrat, era, ni més ni menys, que veïna de casa seva a Ripoll.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mentre Puigcercós defensa un estat propi per a Catalunya, Serrat, que va marxar a estudiar a Saragossa, aquests dies ha estat protagonista perquè ha negat que a la Franja es parli en català i ha establert la denominació "llengua aragonesa pròpia de l'àrea oriental".

El líder d'ERC, que explica que Serrat va compartit jocs durant la seva infància amb els seus germans, afirma que la consellera va parlar català a Ripoll fins almenys els 18 anys. "Segurament quan va marxar cap a Saragossa no tenia cap implicació política, però sembla que estudiar allà, casar-s’hi, treballar-hi i viure-hi, en definitiva, l’ha marcat", diu Puigcercós, que afegeix que Serrat té tot el dret a renunciar a la seva catalanitat però al que no pot renunciar "és al seu coneixement de la llengua catalana".

stats