Política 23/11/2011

Puigcercós confia en la nova direcció d'ERC per "rendibilitzar" el que ha sembrat històricament el partit

L'expresident d'Esquerra creu que els resultats del 20-N marquen un canvi en la tendència de la formació. Augura una legislatura dura en què "passaran coses", després de la victòria del PP

Ara
2 min

BarcelonaL'expresident d'ERC Joan Puigcercós ha mostrat la seva confiança en la nova direcció del partit. En una entrevista a COM Ràdio el diputat independentista ha afirmat aquest dimecres que el canvi en la cúpula d'ERC, amb Oriol Junqueras i Alfred Bosch al capdavant, acabarà per "rendibilitzar" el que ha anat sembrant el partit al llarg dels anys. Amb tot, Puigcercós creu que això no servirà de res, perquè cal anar "més enllà" d'ERC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha afegit que li agradaria que el partit "rendibilitzés més" i ha reconegut que "no ho hem fet prou bé". D'altra banda, creu que el camí "està marcat" i que els resultats de les eleccions generals del 20 de novembre, en què ERC manté els tres diputats del 2008, marquen un canvi en la tendència de la formació independentista. "Serem allà", afirma.

"Passaran coses"

Puigcercós ha alertat que, amb la victòria per majoria absoluta del PP, la propera legislatura serà dura: "Passaran coses", augura. L'expresident d'ERC comenta que, per més que Mariano Rajoy faci un "esforç titànic per contenir els seus, aquests seran allà".

A més, ha afegit que CiU no té cap "aval" per a les retallades, tot i haver guanyar per primera vegada a Catalunya en unes eleccions generals. Segons Puigcercós, els catalans "entre el PP i el PSOE trien el PSOE, però entre el PSOE i Catalunya, trien Catalunya".

"El Govern navega en un mar d'incertesa"

Puigcercós s'ha mostrat comprensiu amb les retallades, perquè creu que el Govern s'ha trobat en la mateixa situació de caiguda "brutal" dels ingressos que ja hi havia en l'anterior legislatura, l'última del tripartit: "Suposo que el Govern està en una situació límit". El diputat republicà ha dit que el dèficit continuarà sent molt gran malgrat el paquet de retallades anunciat aquest dimarts per Artur Mas.

L'expresident d'ERC ha afegit que hi ha un problema estructural dels ingressos i que "aquest Govern 'dels millors' està navegant en un mar d'incertesa, i no sap on ha d'anar". "El Govern està desbordat, les previsions li fallen, i es nota una certa improvisació en l'estratègia", ha sentenciat.

"CiU no s'atreveix a fer una proposta catalana"

Puigcercós ha lamentat que CiU no acabi de fer el pas de trobar en ERC un "soci preferent". Segons diu, cada cop que ERC parla amb la federació nacionalista, "el cor els diu que han de parlar amb ERC, però el cap els va cap a una altra banda i se'n van a parlar amb el PP". En aquest sentit, Puigcercós ha afegit que "CiU no s'atreveix a fer una proposta catalana".

stats