DRETS SOCIALS
Política 06/10/2012

Joan Tardà: "Estem perdent la guerra contra el setge neoliberal"

El diputat d'ERC ha rebut un guardó a Astúries, on ha lamentat que l'atac a l'estat del benestar porta a "menys democràcia, més repressió i més desmemoriament"

Efe
2 min
Alfred Bosch i Joan Tardà, en roda de premsa

Turón (Mieres)El diputat d'ERC Joan Tardà, guardonat aquest dissabte en un homenatge a víctimes del franquisme a Mieres (Astúries), ha afirmat que està s'està perdent "la guerra" davant "el setge neoliberal a l'estat del Benestar", cosa que porta a "menys democràcia, més repressió i més desmemoriament". Tardà ha rebut el premi Pozu Fortuna i ho ha agraït en nom dels republicans catalans, en un moment en el qual, segons que ha dit, "els drets socials estan en regressió i el desballestament de l'estat del benestar és molt accelerat". Durant la seva intervenció, també ha indicat que la voluntat de reconèixer la justícia envers les víctimes "és prioritària per tenir clara quina és la nostra lluita".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Estem en un carreró sense sortida, ja que hem desaprofitat vuit anys de govern socialista per fer allò que han fet les democràcies que van tenir la desgràcia de patir processos feixistes", és a dir, "reconèixer jurídicament les víctimes". Per a Joan Tardà ara "per desgràcia, governa la dreta més reaccionària, neofranquista", de manera que, ha afegit: "Hem de replantejar-nos fins a quin punt és important estar aquí, almenys que la bona gent honri els nostres avis, els antifeixistes, ja que a nosaltres ens toca, com a mínim, ser tan dignes del moment com ells ho van ser per salvaguardar la república".

De la seva banda, el coordinador general d'IU d'Astúries, Manuel González Orviz, ha dit que hi ha una certa "similitud" amb el que va passar en el franquisme i el que passa actualment. "En aquest moment -ha dit el líder d'IU d'Astúries- estem en una situació en la qual s'està perpetrant un cop d'Estat amb el BOE, on els obusos són una arma de destrucció massiva contra els drets socials i les democràcies, on ens arrabassen drets, però el que no podem perdre és la dignitat".

A l'acte també han intervingut Víctor Luis Álvarez, vicepresident del Fòrum Pozu Fortuna; la professora d'Història Contemporània de la Universitat d'Oviedo, Carmen García, i l'alcalde de Mieres, Aníbal Vázquez, d'IU.

stats