POLÍTICA
Política 05/02/2012

La casa reial diu que els espanyols tenen clar el paper del rei durant el 23-F i treu ferro a les revelacions de la premsa alemanya

Joan Carles de Borbó va mostrar "comprensió" cap als colpistes, segons la revista 'Der Spiegel'

Ara
1 min

BarcelonaLa casa reial ha tret ferro a la informació publicada aquest diumenge per la revista alemanya 'Der Spiegel' sobre el paper del rei Joan Carles durant el cop d'Estat del 23-F. L'ambaixador alemany a Espanya el 1981, Lothar Lahn, va assegurar en un informe enviat al seu país que el rei Joan Carles va mostrar "comprensió" cap als protagonistes del cop d'estat del 23 de febrer.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts de la Casa del Rei consultades per Efe s'han limitat aquest diumenge a considerar que "el paper i l'actuació del rei el 23-F estan ja consolidats per la història, i la manera decidida i determinant com va actuar en defensa de la democràcia és coneguda per tota la societat espanyola i a tot el món".

Però el cert és que l'informe del llavors ambaixador alemany si més no posa en dubte la versió oficial dels fets. La revista alemanya difon aquest diumenge extractes del despatx 524, recentment desclassificat pel ministeri alemany d'Exteriors al costat d'altres documents de l'època, enviat per Lahn al govern germànic, que presidia llavors Helmut Schmidt.

stats