Política 04/09/2015

Joan Coscubiela nega el caràcter plebiscitari del 27-S i assegura que són "unes eleccions placebo"

El número tres de Catalunya Sí que es Pot afirma a Catalunya Ràdio que "la via més segura per als independentistes és la que planteja" la candidatura de confluència

Ara
2 min
Joan Coscubiela aquest divendres 'El matí de Catalunya Ràdio'

BarcelonaEl número tres de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, assegura que les eleccions del 27-S "no seran mai plebiscitàries", malgrat que hi hagi "candidatures" que "ho vulguin presentar així", i les ha qualificat d'"eleccions placebo". Coscubiela ho ha dit en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', en la qual ha acusat Junts pel Sí i la CUP de fer "trampa" per plantejar el 27-S com un plebiscit i ha afirmat que per decidir sobre la relació entre Catalunya i Espanya és necessari fer un referèndum.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, Coscubiela ha assegurat que "la via més segura per als independentistes és la que planteja" la candidatura de confluència, que aposta per un referèndum acordat amb l'Estat, i ha afirmat que "no hi ha camí possible que no sigui dialogant amb l'altre costat de l'Ebre". Així, ha situat el dret a decidir com un "element clau", i ha assegurat que el plantejament de Catalunya Sí que es Pot és fer un referèndum "nítid" amb una pregunta que permeti deixar "clara" l'opinió de la ciutadania de Catalunya.

Coscubiela ha estat especialment dur amb el president Artur Mas, a qui ha acusat de "camuflar-se" darrere la llista de Junts pel Sí per evitar "avaluar" la legislatura "amb les sigles de CDC". També ha denunciat que Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) siguin "agents actius" de la candidatura de Junts pel Sí.

Amb tot, ha acusat Mas de tenir-ho "tot calculat" per dissenyar el 27-S "al seu servei". En aquest sentit, i referint-se a la mobilització del pròxim Onze de Setembre a la Meridiana, ha afirmat irònicament que no li "consta que la manifestació del 2010 fos convocada pel president Montilla coincidint amb l'inici de la campanya electoral". Alhora, ha justificat l'absència dels membres de Catalunya Sí que es Pot a la Via Lliure perquè "seria kafkià que Lluís Rabell i jo ens situéssim al davant d'una pancarta que digui 'Visca Junts pel Sí'".

stats