POLÍTICA
Política 20/07/2011

Ridao insisteix que vol ser el candidat d'ERC a les generals encara que no hi hagi primàries

"Es veu a Madrid la pròxima legislatura?", li ha preguntat Basté a RAC1. "No ho sé", ha respost el secretari general. El futur president Oriol Junqueras no comptava amb Ridao com a cap de llista, però encara no ha trobat relleu

Redacció
2 min

BarcelonaEl secretari general d'ERC, Joan Ridao, insisteix que vol ser el candidat del partit a les eleccions generals, tot i la decisió del futur president Oriol Junqueras de no fer primàries, tal com havia defensat inicialment.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a RAC1, Ridao ha evitat carregar contra Junqueras, que l'ha apartat de la seva candidatura i que fins ara tampoc li ha donat suport explícit perquè es converteixi en el cap de llista d'ERC a les generals. La possibilitat d'un avançament electoral ha fet desdir Junqueras del projecte de les primàries. Finalment el 3 de setembre l'actual direcció del partit decidirà el candidat a Madrid.

Ridao és l'únic dirigent republicà que s'ha postulat per ser el cap de llista. "Sí, naturalment, jo ja he dit que si hi ha un procés de primàries hi concorreré, i en el cas que no n'hi hagi acceptaré el que diguin els òrgans del partit, no només perquè tingui aquest desig sinó perquè estic raonablement satisfet de la feina que hem fet aquests anys al Congrés", ha dit Ridao.

"Es veu a Madrid la pròxima legislatura?", ha preguntat el periodista Jordi Basté. "No ho sé", ha respost Ridao.

Oriol Junqueras tenia intenció de fer foc nou i, d'acord amb els que li donen suport, no comptava amb Joan Ridao com a candidat a Madrid. De moment, però, no li ha estat fàcil trobar una alternativa sòlida.

Preguntat per si li agrada cap a on va ERC, l'actual secretari general republicà també ha estat escèptic: "No ho sé. A mi m'agradaria una Esquerra arrelada a tot el territori, articulada amb els moviments socials, centrada en la crisi econòmica. Estic convençut que la crisi pot ser una aliada per exercir el dret a decidir. La tornada només a la cleda de la tribu independentista no té sentit. El fet que aquesta estratègia no hagi donat bons resultat en el passat no ens ha de desanimar". Junqueras es convertirà en el president del partit en el proper congrés del partit després que Carles Bonet hagi hagut d'abandonar la cursa perquè no ha recollit prou avals.

stats