Política 14/11/2017

Jordi Cuixart no anirà a cap llista electoral el 21-D

El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, diu a Catalunya Ràdio que Cuixart seguirà presidint l'entitat des de la presó

Ara
1 min
Jordi Cuixart: “L’independentisme comet  un greu error quan creu  que és l’eix central”

BarcelonaEl president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, no formarà part de cap llista electoral el 21-D. Així ho ha afirmat aquest dimarts el vicepresident de l'entitat sobiranista, Marcel Mauri, en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mauri ha assegurat que Cuixart, empresonat a Soto del Real, "entén que la seva funció és seguir sent president d'Òmnium i, per tant, en cap cas anirà a cap llista electoral".

El vicepresident ha lamentat que Cuixart es trobi a la presó, juntament amb el president de l'ANC, Jordi Sànchez, tots dos acusats de sedició quan algunes mobilitzacions a favor de la unitat d'Espanya "acaben amb violència i, en canvi, el sobiranisme mai ha tingut violència en les seves manifestacions massives".

Restituir el Govern

Mauri, que també s'ha descartat per al 21-D, ha apostat per reinstaurar el Govern cessat a la Generalitat si l'independentisme guanya els comicis: "Seria desitjable que el Govern destituït pogués ser restituït i, a partir de llavors, fer els canvis que fes falta". Així es posaria fi a la intervenció de l'autonomia catalana en virtut de l'article 155 de la Constitució, del qual ha criticat que permet al govern espanyol fer "d'executiu sense que ningú ho controli, cosa que és molt greu en una democràcia".

També ha demanat als partits que abandonin l'estratègia dels terminis per aconseguir la independència i que treballin "per objectius".

stats