CAS PUJOL
Política 26/09/2014

Pujol xifra en 140 milions de pessetes de l'època la seva fortuna oculta a l'estranger

L'expresident sosté que no ha estat un polític "corrupte" i indica que el context polític va influir en el seu progenitor per llegar-li recursos econòmics

Oriol March
2 min
Jordi Pujol, amb la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, poc abans de la compareixença de l'expresident al Parlament / PERE VIRGILI

BarcelonaJordi Pujol ja és al Parlament explicant el perquè de la seva fortuna oculta a l'estranger. "Cap intervenció de l'oposició serà tan punyent com les recriminacions que em faig jo mateix", ha indicat Pujol, que ha explicat la història del seu pare com a facilitador de divises a la indústria cotonera per justificar la seva herència, així com també el context polític i el pas de Pujol per la presó.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Per al dia que tu i els teus fills us n'hagueu d'anar", va pronunciar el pare de l'expresident, Florenci Pujol, quan va decidir deixar al seu fill i a la seva dona, Marta Ferrusola, recursos econòmics a l'estranger. La quantitat total era de 140 milions de pessetes de l'època, segons ha reconegut Pujol, que ha llegit manuscrits del seu pare per justificar la seva intervenció. Aquests diners els van passar a gestionar "uns amics de confiança", un dels quals li va apuntar que se n'havia d'ocupar un dels seus set fills.

"No he estat corrupte"

"No sóc un polític corrupte", ha indicat l'expresident d'honor de Convergència, que ha considerat que amb quaranta anys tenia "molts diners" i que va preferir dedicar-se a la política, que era la seva "prioritat". Pujol ha justificat els diners ocults a l'estranger apuntant que el seu pare tenia "por" de la seva activitat política i que s'arruïnés amb els projectes que tenia en marxa. Segons l'expresident, era una fortuna destinada a "quan hagueu de marxar", segons li va dir el seu progenitor a la seva dona, Marta Ferrusola.

Pujol ha fet un repàs de la carrera del seu pare, que va començar treballant a la Banca Marsans i que posteriorment va ser "depurat" un cop acabada la Guerra Civil. Amb el temps, però, va acabar convertint-se en un influent especialista en borsa, fet que li va obrir les portes del mercat de divises relacionat amb la indústria cotonera.

stats