CANVI DE CICLE
Política 28/02/2014

ERC demana al Govern que sigui "més acurat a l'hora d'afinar els missatges" a l'exterior

Jordi Solé creu que Mas no ha de demanar permís per votar als articles a la premsa estrangera i presenta un nou web dels republicans per informar sobre el procés en sis idiomes

Roger Tugas
2 min

BarcelonaEl vicesecretari general d'Internacional i Relacions Institucionals d'ERC, Jordi Solé, ha demanat aquest divendres al Govern que "hauria de ser més acurat a l'hora d'afinar els missatges" que emet de cara a l'opinió pública internacional. Ho ha afirmat a preguntes dels periodistes durant la presentació del web www.abroad.cat que han impulsat els republicans des d'on volen informar de l'evolució del procés des de la seva òptica i, per ara, en cinc idiomes –castellà, anglès, francès, alemany i portuguès–, tot i que aviat n'esperen habilitar més –com l'italià–. L'últim text publicat és un article que duu per títol 'We want to vote' –'Volem votar'–, que Solé ha contraposat amb el 'Let us vote' –'Deixeu-nos votar'– amb què Artur Mas va titular l'article que li van publicar fa dues setmanes sis diaris europeus. "Hauríem d'haver parlat de 'Let's vote' –'Votarem'–, som més partidaris de dir que votarem, no es demana permís per exercir la democràcia", ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En tot cas, Solé ha valorat la "bona campanya internacional des del Govern per defensar el dret a decidir". De fet, creu que "l'escena internacional és una oportunitat i no un llast", ja que "l'opinió pública internacional entén menys l'actitud antidemocràtica de l'estat espanyol que la voluntat de votar dels catalans". Per això, el dirigent d'ERC creu que està havent-hi un "canvi de tendència en l'opinió pública internacional" des de l'11 de setembre de 2012 i que ara la informació que s'emet és "molt més rigorosa, hi ha un interès enorme pel que està passant al nostre país" i es genera "certa comprensió per l'aspiració legítima de votar".

Per això, Solé vol que "la comprensió que detectem es traslladi també a l'opinió pública internacional també a través d'ERC". Així, a partir de la informació del web –que tradueixen voluntaris del partit– s'enviarà a consolats, ambaixades i partits a través d'un butlletí, una forma paral·lela d'executar "l'activitat internacional que desplega de manera discreta ERC".

stats