Política 07/10/2013

Jorge Fernández Díaz diu que està "d'acord" amb el principi d'ordinalitat: "La solidaritat ha de tenir un límit"

El ministre de l'Interior defensa aquesta clàusula coincidint amb la presència de Sánchez-Camacho als 'maitines' del PP

Acn
2 min

BarcelonaEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha assegurat aquest dilluns que està "d'acord" amb el principi d'ordinalitat i la seva aplicació a un model de finançament per a Catalunya. Ho ha fet en una entrevista a 'Espejo Público', d'Antena 3, coincidint amb la presència als 'maitines' del PP a Madrid de la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, que defensarà un nou model de finançament per frenar el creixement del sobiranisme. Fernández Díaz ha recordat que la solidaritat interterritorial "és un principi constitucional", però ha assegurat que és "raonable", que "la solidaritat ha de tenir un límit i unes condicions" i que les ajudes siguin "finalistes". El principi d'ordinalitat, que estableix que un territori no pot perdre posicions en el rànquing de finançament després de participar de la solidaritat interterritorial, va ser un dels cavalls de batalla de la negociació del finançament actual entre el govern de Zapatero i el tripartit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest seria també un dels eixos de la proposta que Alícia Sánchez-Camacho plantejarà a la cúpula del PP a la reunió d'aquest dilluns, on els populars analitzaran l'estratègia que estan seguint a Catalunya. La presidenta del PPC podria posar sobre la taula un finançament específic sobre Catalunya dins de la Lofca amb un sistema que inclogui límits a la solidaritat.

Preguntat per aquesta qüestió, Fernández Díaz ha afirmat que ell "està d'acord" amb el principi d'ordinalitat i ha apuntat que la solidaritat ha de tenir "uns límits i unes condicions", és a dir, que les ajudes siguin "finalistes" i no generals.

En tot cas, ha recordat que "és evident" que "ha de ser solidari qui més té", i ha afirmat que a Barcelona, per exemple, "els barcelonins que viuen al barri de Pedralbes paguen més que els que viuen a altres barris" perquè tenen més nivell de renda.

stats