Política 03/10/2017

Una jornada per mostrar el suport a les escoles

Milers de ciutadans es concentren a les portes dels centres que van patir la repressió l'1-O

Jordi Mumbrú
2 min
Una nena pos un clavell a la façana del Ramon Lull

BarcelonaEl departament d'Ensenyament va posar dilluns a disposició dels alumnes i de tota la comunitat educativa un servei de psicòlegs per ajudar-los a superar els violents episodis de l'1-O. Tot i així, la millor dosi de moral l'han rebut aquest matí: milers de persones han anat passant per les diferents escoles que van patir la repressió policial durant la consulta per donar el seu suport. Un dels centres on s'ha pogut veure aquesta solidaritat ha sigut l'Escola Ramon Llull, ubicada entre l'Avinguda Diagonal i el carrer Consell de Cent de Barcelona. Aquesta va ser una de les primeres escoles a rebre la violenta repressió de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional durant la consulta.

La façana de l'institu Joan Fuster

Avui al migdia, durant la jornada d'aturada general, la façana de l'escola ja estava plena de clavells i de missatges de suport. Moltes de les persones que hi havia a les portes del Ramon Llull eren professors i famílies d'altres escoles que no van patir la repressió policial però que van decidir anar fins al centre per mostrar el seu suport. També hi havia la plana major de la classe política, sindical i associativa. Al llarg del matí, per l'Escola Ramon Llull hi han passat el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras; els consellers Toni Comín, Clara Ponsatí i Santi Vila; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, i el de CCOO, Javier Pacheco, així com els presidents de l'ANC, Jordi Sànchez, i d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Tots ells han estat rere una pancarta on es podia llegir "3-O: aturada general". Cap a les 12.00 del matí, els ciutadans convocats en aquesta escola han anat marxant en manifestació pel carrer Aragó, pel passeig de Joan i per la Gran Via, on han coincidit amb els milers de manifestants que venien des de la plaça Universitat. En total, segons l'Ajuntament de Barcelona, han sortit aquest matí unes 300.000 persones al carrer i no s'ha produït cap incident.

Mostres de solidaritat a l'Institut Jaume Balmes

També hi hagut mostres de solidaritat a l'Institut Jaume Balmes de Barcelona, on també van entrar els agents de manera violenta. Entre els ciutadans que han anat a mostrar el seu suport hi havia Núria de Gispert (Demòcrates). L'Institut Joan Fuster, a la Meridiana, també ha rebut mostres de suport, com molts altres.

stats