Política 23/01/2015

Aznar i Cospedal inauguren la convenció del PP

Els populars es reuneixen a Madrid per enfilar un any ple de convocatòries electorals

Efe
2 min
La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, al Campus FAES amb l'expresident espñanyol José María Aznar. EFE

MadridL'expresident del govern José María Aznar i la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, obren aquest divendres la convenció nacional del PP, la primera gran cita de l'any del partit de Mariano Rajoy. Un conclave en el qual participen i intervenen tots els 'barons' regionals del partit i la majoria dels membres del govern i amb el qual el PP donarà el tret de sortida a aquest any de convocatòries electorals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els populars han preparat una convenció centrada en la recuperació i en les reformes empreses pel govern de Mariano Rajoy, que sota el lema 'Junts per un gran país' posarà en valor la gestió d'aquests tres anys, subratllarà la tornada al creixement econòmic i la millora de les dades d'ocupació i insistirà que en aquest període s'han mantingut els serveis essencials. El PP, a més, es presentarà com el partit de l'estabilitat enfront de la incertesa que, defensaran, suposa Podem, o la falta de propostes i la divisió interna del PSOE.

Missatges i estratègies que, no obstant això, poden quedar eclipsats per la sortida de presó de l'extresorer del partit Luis Bárcenas, la figura que torna a irrompre en una gran cita dels populars. La inauguració oficial de la convenció està prevista a les quatre de la tarda, i abans d'Aznar i Cospedal intervindran l'alcaldessa de Madrid, Ana Botella, i la presidenta del PP madrileny, Esperanza Aguirre.

Abans, al matí, els tres vicesecretaris generals del partit, Carlos Floriano, Javier Arenas i Esteban González Pons, faran una visita per les instal·lacions, després de la qual Floriano farà declaracions als mitjans. Després de l'obertura, el PP té previst celebrar dues sessions de debat en cadascuna de les tres 'places' que els acullen: la de la Constitució, la de la Prosperitat i la de la Solidaritat.

A la plaça de la Constitució hi haurà primer un debat sobre seguretat i justícia en el qual intervindrà el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, i el president de Ceuta, Juan Jesús Vivas; després hi haurà un altre debat sobre educació amb el ministre del ram, José Ignacio Wert, i la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho.

La plaça de la Prosperitat acollirà primer un debat sobre Agricultura i Medi Ambient amb la ministra Isabel García Tejerina i el president murcià, Alberto Garre, i després n'hi haurà un altre sobre energia, indústria i turisme, amb el ministre José Manuel Soria i la presidenta del PP asturià, Mercedes Fernández.

Finalment, a la plaça de la Solidaritat hi haurà primer un debat sobre discapacitat i dependència amb la presidenta del PP basc, Arantxa Quiroga, i el vicepresident del Parlament Europeu Ramón Luis Valcárcel, i un altre sobre pensions amb el president càntabre, Ignacio Diego, i el secretari d'estat de Seguretat Social, Tomás Burgos.

stats