CRISI A PXC
Política 09/02/2014

La nova cúpula de PxC amenaça Anglada amb sancions de fins a 600.000 euros

La direcció del partit xenòfob insta el regidor de Vic "a què es llegeixi els Estatuts del partit i que deixi de fer el ridícul anunciant expulsions que no tenen cap validesa"

Ara
1 min
Reunió de la nova cúpula de PxC quan dissabte va aprovar cessar Anglada / ARA

BarcelonaLa nova cúpula de Plataforma per Catalunya (PxC) ha sortit al pas aquest diumenge de les acusacions del seu exlíder Josep Anglada i l'ha amenaçat amb sancions de fins a 600.000 euros si pretén utilitzar "de manera fraudulenta" la base de dades del partit per intentar revocar el seu cessament en el càrrec de president aprovat dissabte. En un comunicat, la direcció de la formació xenòfoba afirma que la reunió on es va prendre la decisió no era il·legal, com sí que ho creu Anglada, ja que els Estatuts del partit permeten la convocatòria extrordinària de la direcció si ho sol·liciten el 25% dels seus membres. A més, afirmen que l'expresident de PxC tenia constància de la reunió, tot i que no hi va comparèixer.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, el comunicat exposa que la proposta de destitució d'Anglada la van aprovar "per unanimitat" els 15 membres de la direcció presents, d'un total dels 18 integrants, "superant així les 3/5 parts necessàries per fer efectiva la seva aprovació". Per tot això, insta "Anglada a què es llegeixi els Estatuts del partit i que deixi de fer el ridícul anunciant expulsions que no tenen cap validesa" –en referència a l'expulsió que ha anunciat de la cúpula que l'ha cessat–.

Finalment, la nova direcció afirma que el relleu a la presidència del partit respon a "una voluntat compartida per la militància, i així ho acredita el fet que la decisió hagi estat acordada per unanimitat dels presents".

stats