Política 12/06/2015

Duran: "Són moments de divisió al país en bons i dolents, i a nosaltres ens situen entre els dolents"

El cap de files d'Unió, en la seva carta web a la militància, assegura que els "principis fundadors del partit" no són patrimoni dels partidaris del no a la consulta interna del 14-J

Oriol March
2 min
Josep Antoni Duran i Lleida

BarcelonaJosep A. Duran i Lleida, líder d'Unió, lamenta en la seva carta web setmanal a la militància que la majoria de columnistes del país s'han posicionat en contra dels qui defensen el vot afirmatiu a la consulta del 14-J. "Són moments de divisió del país en bons i dolents i a nosaltres ens situen entre els dolents. De fet, de la mateixa manera que durant molt de temps hi ha hagut gent de fora del PSC que ha volgut decidir què ha de ser aquest partit, ara també volen fer-ho amb Unió. No ho oblideu!", s'exclama Duran.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"També des de l'interior del partit s'ha pretès presentar els del sí com els que traïm els principis fundacionals. De la nostra pregunta, se n’ha volgut transmetre l'expressió a la seva renúncia. Ahir em llegien un correu electrònic que s'anava enviant a militants en el qual es demana votar 'no' de part de les hereves i dels hereus de la Unió del 1931. Ni els principis fundadors ni res que sigui fruit de la història del nostre partit és patrimoni d'un sector o d'un altre. Tot és patrimoni de tots!", insisteix el ca de files de CiU a Madrid.

Duran nega que aquest diumenge sigui un "plebiscit" sobre una persona "de dins o fora del partit". "El que votarem és si volem que Unió tingui veu pròpia i que la seva veu sigui escoltada. És aquesta la millor aportació que podem fer a Catalunya en aquests difícils moments. Vosaltres decidireu i, com vam dir, si no compartiu el sí de la majoria de la direcció, per convicció democràtica sabem què hem de fer. Això no és cap proposta plebiscitària. És ser conseqüents. En canvi, no ho és dir que si guanya el sí, congrés extraordinari, i que si guanya el no, no cal".

stats