ELECCIONS ESPANYOLES
Política 09/10/2011

Duran reitera que és contrari a la cultura del subsidi que "no és culpa" d'andalusos ni extremenys

Lamenta que els governants d'aquestes comunitats utilitzin la subvenció de l'atur com a element per captar vots

Acn
1 min

BarcelonaEl cap del grup parlamentari de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, ha reiterat aquest diumenge la seva oposició a la "cultura del subsidi" que, segons ha dit, propugnen els governants de comunitats com Andalusia o Extremadura. En declaracions a Punto Radio, el líder de la federació nacionalista ha dit que aquesta situació "no és culpa" ni d'andalusos ni d'extremenys, sinó dels seus governants, i ha lamentat que facin servir aquesta política com a element per captar vots.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran i Lleida ha sortit al pas de les crítiques que li han valgut les declaracions que feia aquest dissabte sobre aquesta qüestió, quan lamentava que pagesos catalans no puguin treure la fruita dels arbres "perquè no els surt a compte" mentre a altres indrets de l'Estat "tenen subvencions i es poden passar el dia al bar".

Les declaracions van tenir resposta immediata, per exemple, del PSOE d'Andalusia, partit que ha anunciat que dilluns presentarà una iniciativa de reprovació al Parlament andalús contra Duran.

Aquest diumenge, Duran s'ha mantingut ferm en la crítica al subsidi, però ha matisat el discurs assegurant que "no és culpa" ni d'andalusos ni d'extremenys, sinó d'uns governants que utilitzen l'atur "com a eina per captar vots".

En aquest sentit, Duran i Lleida ha dit que el subsidi "fins i tot" no beneficia a aquells qui el reben, i ha reblat: "Qualsevol societat subsidiada és una societat que té data de caducitat".

stats