ELECCIONS EUROPEES
Política 13/05/2014

Unió fa caure Vila d'Abadal d'un míting a Vic amb el líder dels liberals europeus

L'alcalde de la ciutat havia d'intervenir-hi, però la direcció democristiana ha fet arribar el seu malestar per la situació. Vila d'Abadal no milita al partit democristià des de finals del 2012

Oriol March
1 min
Duran i Vila d'Abadal

BarcelonaUnió ha fet caure Josep Maria Vila d'Abadal, alcalde de Vic, del míting que CiU celebrarà demà a la capital d'Osona amb el reclam de la presència del candidat dels liberals europeus per presidir la Comissió Europea, Guy Verhofstadt. Segons fonts consultades per l'ARA, el fet que Vila d'Abadal, que a finals del 2012 va estripar el carnet dels democristians per desavinències amb la direcció, parlés al míting ha causat l'enuig de la direcció d'Unió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La cúpula del partit ha traslladat el malestar a l'equip de campanya de CiU, que s'ha posat en contacte amb l'alcalde de Vic per fer-li saber que no intervindria en l'acte. Aquest dimarts al vespre s'ha canviat l'agenda de demà dimecres, que ara inclou la intervenció del candidat d'Unió a les eleccions europees, Francesc Gambús. "A l'anterior agenda hi havia canvis", han afegit fonts democristianes consultades per la situació.

Vila d'Abadal va disputar, sense èxit, a Josep A. Duran i Lleida el lideratge del partit al congrés que la formació democristiana va celebrar el maig de 2012. Fonts de CiU asseguren que l'alcalde rebrà Verhofstadt al consistori i que formarà part de la fila zero del míting.

stats