POLÍTICA
Política 08/10/2011

Enfrontaments entre militants de Plataforma per Catalunya i antifeixistes a Sant Boi de Llobregat

Hi ha hagut una batussa després del tancament del I Congrés de les Joventuts Identitàries per Catalunya, les joventuts de PxC

Acn
1 min

BarcelonaEl primer congrés de les Joventuts Identitàries per Catalunya (les joventuts de Plataforma per Catalunya), que ha tingut lloc a Sant Boi de Llobregat, ha acabat amb una batussa entre els simpatitzants del partit i antifeixistes a la rambla de la ciutat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La presentació de les joventuts de PxC s'ha desenvolupat amb tensió però sense enfrontaments a l'auditori de Cal Ninyo, gràcies a una forta presència policial. Durant l'acte, fora de l'auditori, un grup d'antifeixistes de la Unitat Contra el Feixisme i el Racisme i de la CUP han protagonitzat una manifestació.

En acabar el congrés, quan els membres de PxC marxaven per la rambla, hi ha hagut un enfrontament amb els antifeixistes. Segons David Parada, portaveu de PxC a l'Ajuntament de Sant Boi, han estat els antifexistes els que han començat a llençar-los cendrers i altres objectes. Segons els manifestants, han estat els militants de Plataforma els que han iniciat l'enfrontament. La batussa ha acabat amb la intervenció policial i no ha anat a més gràcies al cordó policial que hi havia a la rambla.

El setmanari La Directa diu que Josep Anglada, president de PxC, ha agredit una noia antifeixista quan sortia del míting.

Aquest matí, Josep Anglada, el president de PxC, deia al seu compte de Twitter: "Avui a Sant Boi a clausurar el I Congrés de les Joventuts Identitàries per Catalunya. Quants perroflautes i rates de claveguera m'esperaran?"

Els antifeixistes havien penjat cartells per Sant Boi convidant a l'acte contra PxC.

stats