POLÍTICA
Política 05/03/2012

Junqueras: "La relació amb Artur Mas és discreta, i crec que hauria de ser més fluida"

El líder d'ERC admet contactes assidus amb el president de la Generalitat. Es compromet a donar suport a l'executiu en una consulta sobre el pacte fiscal

Ara
1 min

BarcelonaEl president d'Esquerra, Oriol Junqueras, admet que s'ha reunit diverses vegades amb el president de la Generalitat per avaluar la situació política i plantejar possibles sortides si el govern de Mariano Rajoy diu 'no' al pacte fiscal proposat per l'executiu català. "La relació amb Artur Mas és discreta, i crec que hauria de ser més fluida", ha assegurat en una entrevista a RAC1. Amb tot, Junqueras ha deixat clar que la seva relació amb Mas no és millor que la d'altres líders polítics catalans: "Estic molt content de tenir una bona relació amb tothom, i estic molt satisfet de tenir-la amb el president de la Generalitat, però no només la tinc amb ell". "Estem disposats a anar amb qui sigui que avanci cap a la independència", ha afirmat el líder d'Esquerra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si el Govern planteja una consulta sobre el concert econòmic, quelcom similar a la independència fiscal, hi estarem d'acord, tot i que volem anar més enllà", ha afegit. Junqueras també ha advertit que "l'experiència històrica" demostra que CiU sempre acaba pactant a la baixa, en referència a les negociacions pel pacte fiscal.

La JNC aposta en les seves esmenes al congrés de CDC per convocar eleccions amb un projecte basat en l'estat propi. El portaveu del Govern, Francesc Homs, va reclamar aquest diumenge avenços durant el 2012 en el pacte fiscal, però no va aclarir si el 2013 hi podria haver comicis anticipats en cas d'una ruptura amb Madrid.

En la mateixa entrevista a RAC1, Junqueras s'ha mostrat partidari d'esgotar la legislatura si Madrid diu 'no' al pacte fiscal.

stats