ELECCIONS 25-N
Política 07/11/2012

Junqueras concreta pas a pas el seu full de ruta cap a l'estat propi

ERC aposta per contrarestar CiU amb un exhaustiu programa de transició nacional i des d'una visió d'esquerres

Roger Tugas
1 min
Oriol Junqueras i Marta Rovira van mostrar ahir el cartell de campanya d'ERC, que duu per lema "Un nou país per a tothom" i, de sublema, "Vota independència".

BarcelonaEl candidat d'ERC, Oriol Junqueras, no es presenta per governar una Catalunya autonòmica. Queda clar al programa electoral, que quasi no inclou propostes encarades a l'actual marc, sinó que en tot moment concreta detalladament com desbordar-lo. Així, descriu la situació actual de cada àmbit, n'explica la transició que reclamen i detalla com articular-ne les polítiques en una futura república catalana. Així, volen contrarestar una CiU que inclou l'estat propi al programa, però no en detalla el procés. I fent-ho des de l'esquerra. "Estem legitimats per ser el model alternatiu al de CiU i el PP", defensava ahir Junqueras.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, els republicans proposen una transició que passi per crear una "comissió promotora del diàleg nacional" a nivell intern i la recerca de suports exteriors amb un grup d'observadors internacionals i una gira dels presidents de la Generalitat i del Parlament, per exemple. Reclamen com un dels primers passos la creació de la Hisenda pròpia, un banc públic que prengui com a base l'Institut Català de Finances i una seguretat social catalana, entre altres qüestions.

Podeu llegir-ho a l'ARA Premium.

stats