Junqueras: "Jo no tutelo ningú ni tinc aspiració de tutelar ningú"

El president d'ERC assegura que l'article que va publicar a l'ARA no contenia cap "gran novetat"

ARA
2 min
El president d’ERC, Oriol Junqueras, en una imatge recent al Parlament.

BarcelonaOriol Junqueras ha contestat aquest dimarts a les paraules que Jordi Sànchez va escriure en un article a l'ARA la setmana passada. El secretari general de Junts va acusar el líder d'ERC de "tutelar" el president de la Generalitat, Pere Aragonès. "Jo no tutelo ningú ni tinc aspiració de tutelar ningú. Amb prou feines tutelo els meus fills", ha respost en una entrevista a SER Catalunya aquest dimarts al matí. Junqueras no ha volgut entrar a valorar l'article que va escriure Sànchez en resposta al que havia publicat prèviament ell, on avalava els indults als presos. El líder republicà s'ha limitat a dir que celebrava que Jordi Sànchez s'expressi "de la manera que cregui més oportuna".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras ha evitat entrar en polèmiques però sí que ha lamentat que, pel que fa al seu article, s'hagin intentat fer passar com a "novetat" coses que, segons el líder d'ERC, no ho eren. Així, ha assegurat que l'article que va publicar a l'ARA "té poc de nou" i ha considerat que "hi ha interès d'interpretar com a gran novetat allò que en gran mesura és una continuïtat".

Ha insistit, així, en la negociació amb l'Estat perquè considera que no només és "just", sinó també "necessari". En aquest sentit, ha assenyalat que la comunitat internacional aconsella que Catalunya no s'aixequi mai de la taula de diàleg. D'aquesta manera, ha justificat que si l'independentisme vol aconseguir reconeixement o suport internacional "és evident que és necessari escoltar el seu consell". Segons ell, qualsevol projecte polític "complex" com l'autodeterminació és sempre "multilateral", perquè "afecta molts nivells de decisió".

Malgrat l'aposta ferma pel diàleg amb l'Estat, el que no ha revelat és si formarà part de la taula amb el govern espanyol. Creu que és "irrellevant" si s'hi asseu o no: "El que dic és que intentaré ajudar sempre des de tot arreu. Si és des d'aquí, des d'aquí, i si és des d'un altre lloc, des d'un altre lloc. Si hi vaig, ho intentaré fer tan bé com pugui. I, si no, algun altre company o companya ho farà tan bé com pugui i probablement millor que jo".

El que tampoc no ha volgut comentar ha sigut la concessió dels indults des del govern espanyol. Ha assegurat que no li agrada "especular" sobre coses que no sap: "No en tinc ni idea, de si són els últims dies [a la presó], de si n'hi haurà, de com serà ni de quan durarà", ha conclòs.

stats