Política 24/11/2012

La Junta Electoral declara que un acte de suport a Mas vulnera la normativa

La quinzena de concentrats a la plaça Sant Jaume han rebut la salutació del president de la Generalitat

Efe
1 min
NEGOCIACIÓ INTENSA
 El president de la Generalitat, Artur Mas, tindrà l'última paraula sobre el vot de CiU als pressupostos de l'Estat per al 2012. Les pròximes setmanes hi haurà negociacions intenses entre governs per pactar aspectes dels comptes.

BarcelonaLa Junta Electoral Provincial de Barcelona considera que la concentració de suport al president de la Generalitat i candidat de CiU a la reelecció, Artur Mas, convocada avui a través de les xarxes socials i de la qual 'La Vanguardia' digital s'ha fet ressò, és contrària a la normativa per la seva "inequívoca intencionalitat electoral", i recorda que no ha estat autoritzada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la resolució, a què ha tingut accés Efe, la Junta estima les denúncies presentades per Ciutadans i el PPC contra la concentració convocada la tarda de la jornada de reflexió a la plaça Sant Jaume. Hi han assistit una quinzena de persones, i el mateix Artur Mas les ha saludat quan es disposava a abandonar el Palau de la Generalitat.

En l'escrit, la Junta Electoral declara que l'acte de suport a Mas "per la seva inequívoca intencionalitat electoral, resulta contrari a la normativa electoral referida, en particular, a la jornada de reflexió".

Per aquest motiu, als efectes de l'"adopció de les mesures oportunes", ordena comunicar al Departament de Governació de la Generalitat que la concentració de suport a Artur Mas "no ha estat autoritzada per aquesta junta electoral".

Fonts de CiU han assegurat que la federació nacionalista es "desmarca" d'aquesta convocatòria, que sorgeix d'una iniciativa de la qual no formen part i que "respecten absolutament" la jornada de reflexió.

stats