Política 18/11/2013

El jutge Ruz denega de nou la llibertat a Bárcenas

El jutge considera que encara existeix risc de fuga, d'alteració de proves i de reiteració delictiva

Efe
1 min

MadridEl jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha denegat per segona vegada la llibertat a l'extresorer del PP Luis Bárcenas, en considerar que persisteix el risc de fuga, d'alteració de proves i de reiteració delictiva. Des que va ingressar a la presó el 27 de juny pel cas Gürtel, l'advocat de Bárcenas, Javier Gómez de Liaño, ha presentat dues peticions d'excarceració. La primera, el mes de setembre, i que el magistrat va denegar de forma immediata, i l'última, el 5 de novembre. L'extresorer n'hauria demanat l'excarceració en al·legar que el seu ingrés a presó es basa en "vagues imputacions" i reconèixer que la presó li suposa "greus perjudicis de caràcter personal, familiar, social i fins i tot psicològic".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la interlocutòria –resolució judicial raonada– el jutge Ruz ha indicat que a mesura que la instrucció avança es van obtenint "més elements que determinen la necessitat del manteniment a la presó" de l'extresorer del Partit Popular. Dins d'aquests elements, Ruz destaca el fet que l'Uruguai hagi obert un procediment penal contra el mateix Bárcenas per blanqueig de capitals i que els Estats Units hagin posat a disposició del magistrat les últimes vies utilitzades per Bárcenas per tal de camuflar els seus comptes a Suïssa.

El jutge menciona dins la interlocutòria que la recent documentació enviada des de Suïssa posa de manifest que Bárcenas hauria realitzat operacions bancàries fins i tot després de saber que els seus comptes estaven sent investigats. En última instància, Ruz ha considerat que "preval la presumpció" que Bárcenas té a la seva disposició "una important infraestructura patrimonial de difícil i complex control judicial".

stats