Política 13/01/2014

La infanta Cristina declararà pel cas Nóos el 8 de febrer

El jutge José Castro ha avançat un mes la citació com a imputada de la filla del rei després que hagi renunciat a recórrer en contra de la imputació

Enric Borràs
2 min

PalmaEl jutge del cas Nóos, José Castro, ha avançat la declaració com a imputada de Cristina de Borbó per al 8 de febrer, tot i que d'entrada s'havia previst per al 8 de març. "És obligat avançar-la", havia afirmat el magistrat aquest dilluns al matí en arribar als jutjats de Palma, sense concretar la nova data. Al cap de poques hores ha notificat la interlocutòria en què avança la declaració de la infanta. Els advocats de Cristina havien fet públic també que ella volia declarar com més aviat millor.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la providència [llegeix-la aquí] el jutge ha volgut deixar clar que l'interrogatori de la infanta no és una "compareixença voluntària" i que, en l'escrit que li havien fet arribar els advocats de la filla del rei, no es demanava "expressament" cap mena d'avançament respecte la primera data prevista per a la declaració. "No obstant, com que del context de l'escrit es desprèn que és pretensió de la part afectada escurçar el temps pendent fins la data senyalada", ha decidit avançar-la un mes. Castro també explica que la primera data s'havia triat "per comptar amb un temps suficient per al muntatge dels dispositius de seguretat imprescindibles" i perquè les parts afectades i la Fiscalia tinguessin temps per preparar-se.

La decisió del jutge arriba després que la defensa de la filla del rei d'Espanya li hagi comunicat que no presentarien cap recurs en contra de la citació de la infanta. Si l'haguessin presentat, és probable que els tres jutges de l'Audiència de Palma que havien de prendre la decisió final l'haguessin confirmat i això hauria deixat Cristina de Borbó en una situació força pitjor. Hauria quedat clar que no només un, sinó quatre jutges veuen indicis criminals en contra seva.

Allò que queda ara per saber ara és com serà la declaració de la infanta Cristina. O sigui: si entrarà als jutjats com tots els altres imputats, deixant el cotxe particular a l'entrada de l'aparcament de Palma i davallant l'anomenada "rampa de la vergonya", o si tindrà cap mena de tracte especial. En aquest darrer cas, seria una excepció que no s'ha concedit a cap altre imputat dels casos Nóos o Palma Arena, però es podrien esgrimir motius de seguretat per forçar-la.

stats