Política 12/02/2013

El jutge del cas Mercuri demana la imputació de Daniel Fernández al TSJC

El dirigent socialista hauria mediat en la contractació d'una alt càrrec a l'Ajuntament de Montcada i Reixac

Acn
1 min
Daniel Fernández, a la seu del PSC després de conèixer les dades del sondeig a peu d'urna de les eleccions del 25-N / PERE VIRGILI

BarcelonaEl jutge d'Instrucció número 1 de Sabadell, que porta la investigació del cas Mercuri, ha enviat a la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la resolució motivada per imputar el diputat del PSC al Parlament Daniel Fernández. Fernández està implicat en la presumpta trama de corrupció urbanística i tràfic d'influències per, presumptament, haver intervingut en la contractació de Carmina L.R. com a directora de l'Àrea Territorial de l'Ajuntament de Montcada i Reixac, qüestió per la qual també està imputada l'alcaldessa de la localitat, María Elena Pérez; l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, i el seu germà i regidor, Francisco Bustos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una interlocutòria d'aquest dimarts, el jutge decideix aixecar el secret de sumari sobre la peça separada que fa referència a aquest cas de suposat tràfic d'influències a Montcada, en considerar que ja té tota la documentació necessària, tant de l'Ajuntament com de l'empresa de recursos humans que va fer les proves d'aptitud dels candidats. La resta del sumari seguirà almenys en secret un mes més. La documentació sobre Daniel Fernández arribarà al TSJC, que haurà de decidir si l'imputa o no.

stats