CRISI A LA FECAC
Política 04/04/2014

El jutge dóna la raó als crítics de la FECAC en el conflicte per la Fundació

El jutjat de primera instància 20 de Barcelona desestima una demanda que va posar l'expresident de la promotora de la Fira d'Abril, Francisco García Prieto, per anul·lar el procés que va permetre als dirigents crítics fer-se amb el control de la Fundació FECAC i el condemna a pagar les costes del judicials

Marc Colomer
2 min
García Prieto va convertir la  Fira d'Abril en monopoli familiar

BarcelonaPrimera batalla judicial de resultat favorable als crítics de la Federació d'Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC) -ara atrinxerats a la Fundació que porta el mateix nom- i contrària al controvertit expresident Francisco García Prieto. El jutjat de primera instància número 20 de Barcelona ha arxivat la denúncia que va posar García Prieto per suspendre de forma cautelar el procediment que ha seguit el Patronat de la Fundació FECAC per rellevar-lo de la presidència també de la Fundació. De resultes d'aquell procediment, els crítics van aconseguir fer-se amb el control de la Fundació després que les cases regionals escollissin a Daniel Salinero -a qui els crítics consideren hereu de García Prieto- de president de l'associació FECAC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La resolució judicial, a la qual ha tingut accés l'ARA, condemna García Prieto a pagar les costes judicials d'aquest procés en considerar que els arguments aportats per la defensa de García Prieto -que el Patronat havia decidit el canvi de president en una Junta que no havia convocat ell com a president, quan encara n'ostentava el càrrec- trontollen des del moment que l'expresident va participar en la reunió que volia suspendre. Així, el jutge entén que la participació de García Prieto en aquella reunió del Patronat que el va rellevar de la Presidència esdevenia una acceptació tàcita de la formalitat de la convocatòria.

Diligències en marxa per les suposades irregularitats

A més, la resolució judicial considera que les juntes del Patronat de la Fundació FECAC que presideix Antonio Gamero amb Francisco Flores de secretari no ha pres cap decisió que en posi en risc la supervivència, com denunciava García Prieto. Els nous dirigents de la Fundació FECAC, exdirigents a l'associació amb García Prieto, tenen encara obert un alñtre litigi, el més important, amb l'antic líder de la federació de cases regionals. La Fiscalia té en marxa diligències prèvies sobre les suposades irregularitats de García Prieto al capdavant de la promotora de la Fira d'Abril. Els seus exdirigents crítics, que s'han fet amb el control de la Fundació, l'acusen d'haver desviat quantitats "milionàries" a base d'haver convertit la Fira d'Abril en una mena de monopoli familiar.

stats