Política 11/12/2018

El jutge del cas Villarejo, Diego de Egea, renuncia al seu càrrec

El magistrat de l'Audiència Nacional decideix no continuar, segons la SER

Ara
1 min
L'excomissari Villarejo assegura que "estaria encantat" de comparèixer al Parlament per parlar de l'Operació Catalunya

BarcelonaEl jutge del cas Villarejo, Diego de Egea, ha decidit renunciar a la seva plaça i no continuarà a la comissió de servei que conclou el pròxim 31 de desembre al·legant motius personals, tal com informa la SER, que avança que ho comunicarà aquesta setmana als seus superiors.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El magistrat ha pres la decisió el mateix dia en què la sala de govern de l'Audiència Nacional havia recomanat al Poder Judicial que el renovés sis mesos més. Des que va començar el cas Villarejo, el magistrat ha mantingut un enfrontament amb la Fiscalia Anticorrupció. El ministeri públic fins i tot va explicitar les seves discrepàncies amb De Egea, després que el jutge deixés en llibertat amb fiança diversos imputats i adoptés criteris sobre el tractament de proves i el secret de sumari contraris al seu posicionament.

A partir d'ara, la instrucció del cas Villarejo recaurà en el titular del jutjat, Manuel García Castellón, inclosa la part de l'operació Kitchen. Com que el magistrat estarà al jutjat fins al 31 de desembre, sí que arribarà a prendre declaració al xofer de Bárcenas, a qui el ministeri de l'Interior va pagar presumptament amb fons reservats perquè robés proves perjudicials pel PP en el cas de la caixa B del partit.

stats