POLÍTICA
Política 04/12/2013

El jutge desestima una de les querelles contra l'antiga direcció de la promotora de la Fira d'Abril

El titular del jutjat 29 de Barcelona veu poc fonamentada la denúncia que va presentar l'Hermandad Rociera Virgen del Rocío de Badalona

M.colomer
2 min
El controvertit Francisco García Prieto atribueix l'escrit que han presentat a la Fiscalia quatre dels nou membres de la junta directiva de la FECAC a una "venjança personal".

BarcelonaPrimer cop de porta a la investigació de les suposades irregularitats comeses per l'antiga cúpula de la Federació d'Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC). El jutge Jordi-Lluís de Prada, titular del jutjat d'instrucció 29 de Barcelona, ha desestimat la querella que va formalitzar el 23 d'octubre l'Hermandad Rociera Virgen del Rocío de Badalona. En una interlocutòria amb data 3 d'aquest dimarts 3 de desembre, el jutge argumenta que de la querella "no es desprenen elements suficients que permetin fonamentar l'admissió de la mateixa i l'incoació del procediment penal pretès".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La interlocutòria del jutge del 29 de Barcelona conclou que la querella desestimada "no especifica ni descriu cap acte delictiu concret, simplement es fa referència a unes dades o circumstàncies que la part querellant considera indicatius d'existència d'infracció penal, sense concretar en què hauria consistit tal infracció". A més, l'escrit també retreu que la querella apuntés indiscriminadament als 16 integrants de l'antiga direcció de la FECAC sense discriminar qui hauria comès els suposats delictes.

Gestió "descuidada" i segona denúncia

Segons la interlocutòria, però, sí que es pot concloure que la gestió de la FECAC "podria haver-se portat de forma descuidada". El mateix jutge, però, assegura que "ignora" el contingut de la documentació que va posar a disposició de la Fiscalia el grup de dirigents crítics amb l'expresident, Francisco García Prieto, que dóna per fet que "possiblement serà més completa que l'aportada ara per la part querellant". La interlocutòria conclou que la desestimació de la querella no ha d'afectar en absolut a les "investigacions que pugui estar realitzant la Fiscalia" en base a l'escrit i àmplia documentació facilitada pels crítics amb García Prieto, enfrontats també amb la nova direcció i atrinxerats ara a a la Fundació que porta el mateix nom.

stats