EUSKADI BUSCA LA PAU
Política 25/03/2011

Els set jutges del TS favorables a la legalització de Sortu estudien emetre un vot particular conjunt

El Suprem va decidir no avalar la legalització de Sortu per 9 vots a 7. Els jutges dissidents alerten d'una eventual sentència del Tribunal d'Estrasburg que avali les tesis de Sortu

Redacció
1 min

MadridLa no legalització de Sortu per part del Tribunal Suprem va prosperar de forma ajustada, 9 vots contra 7. Els set jutges partidaris de la legalització del nou partit abertzale estudien presentar un vot particular conjunt, segons informa El Periódico. Ara per ara, només 3 d'ells han anunciat públicament la seva intenció d'emetre un vot particular. Consideren que els estatuts de Sortu són impecables i no hi ha motius per no permetre'n la inscripció al registre de partits del ministeri de l'Interior.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els jutges dissidents al·leguen que amb la no legalització, el Suprem s'exposa a una eventual sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans favorable a les tesis de Sortu i a la seva legalització, atenent als seus estatuts nítidament legals.

El Tribunal Suprem notificarà la setmana que ve la seva resolució contrària a la legalització (per 9 vots a 7). L'esquerra abertzale tindrà encara la possibilitat de recórrer al Tribunal Constitucional, que hauria d'emetre sentència abans del 18 d'abril perquè Sortu pogués presentar candidatura a les municipals del 22 de maig.

stats