Publicitat
Publicitat

Els jutges criden els funcionaris a no participar ni col·laborar en el referèndum

Recorden que la desobediència no és un acte "heroic sinó totalitari" 

Les quatre associacions majoritàries de jutges han emès un comunicat conjunt en el qual criden els ciutadans i els funcionaris a no complir cap ordre que condueixi a organitzar o participar del referèndum de l'1 d'octubre. "Una autoritat que conscientment es rebel·la contra la norma constitucional que la legitima, perd el caràcter d'autoritat i no ha de ser obeïda. La desobediència que menysprea les normes jurídiques que protegeixen la dissidència no és un acte heroic sinó totalitari", s'avisa en l'escrit, signat per l'Associació Professional de la Magistratura, Associació Francisco de Vitoria, Jutges i Jutgesses per la Democràcia i el Fòrum Judicial Independent. 

En el comunicat, es recorda que la llei de transitorietat jurídica i la del referèndum estan suspeses pel Tribunal Constitucional, així com tots els actes que se'n deriven, per la qual cosa els ciutadans "no estan obligats" a complir ni aquestes lleis ni les normes dictades en el seu desenvolupament.

Els jutges també es dirigeixen als funcionaris públics i recorden que han de "prestar la col·laboració requerida per a l'execució" de resolucions judicials i el compliment de la Constitució. Entre ells es troben els jutges de Catalunya, als quals expressen el suport i cobertura "institucional, material i moral" del conjunt de la judicatura espanyola.

En el text, els magistrats afegeixen que ciutadans i funcionaris trobaran "empara i resposta" en els jutjats i tribunals davant qualsevol actuació que els pretengui obligar a aplicar disposicions suspeses o declarades nul·les.

Etiquetes

Més continguts de